Splošni pogoji poslovanja

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa podjetje Impuls, Domžale, d.o.o., ki blago prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Blagovno znamko Orgran uporablja z dovoljenjem Roma Food Products 47-53 Aster Avenue, Carrum Downs (VIC), Avstralija.

 

UGODNOSTI ZA REGISTRIRANE UPORABNIKE

Registrirani uporabniki lahko kupujejo v vseh oddelkih trgovine Orgran pod najugodnejšimi pogoji in sodelujejo v nagradnih igrah.

 

SPLOŠNI POGOJI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Podjetje Impuls, Domžale, d.o.o. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Podjetje Impuls, Domžale, d.o.o. in pravne ter fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, medsebojne obveznosti urejajo s posebno pogodbo v pisni obliki oziroma sprejemom pogojev ob izvedbi registracije na tej strani. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

Pridržujemo si pravico, da v primeru morebitnih zlorab, ki omogočajo programsko podprto oddajanje naročila, le to zavrnemo.

 

KOMERCIALNI POGOJI

Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila.

Posebne ponudbe, razprodaje, akcije veljajo do prodaje zadnjega izdelka oziroma najdalj do navedenega roka.

Vse cene veljajo za en (1) kos, če ni drugače navedeno.

Uporabniki lahko izbirajo med različnimi načini plačila, ki jim najbolj odgovarjajo.

Naročila lahko dostavimo na vaš naslov ali na drug naslov po vaši izbiri. Našim članom omogočamo tudi osebni prevzem v skladišču v Radomljah.

 

ODSTOP OD POGODBE IN REKLAMACIJE

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da v zakonskem roku odstopijo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

NAROČANJE - SKLEPANJE POGODBE NA DALJAVO

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Hranimo jih v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupci lahko zahtevajo kopijo v .pdf formatu preko našega kontaktnega naslova. Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v izvedbi. V primerih oddaje naročil z osebnim prevzemom na sedežu Impuls, Domžale, d.o.o. šteje, da je pogodba dokončno sklenjena s prevzemom in plačilom naročenih izdelkov.

 

NAKUPI Z OSEBNIM PREVZEMOM PRI NAS

Prek spleta lahko enostavno oddate prednaročilo in ugoden nakup zaključite z obiskom na sedežu našega podjetja.

 

IZVEDBA ALI ZAVRNITEV NAROČILA

Podjetje Impuls, Domžale, d.o.o. bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričelo v najkrajšem možnem času.

Naročila, ki niso oddana skladno s temi pogoji ali pa so bili pri uveljavitvi komercialnih pogojev pri oddaji naročila uporabljeni načini, ki jih lahko označimo kot nedovoljeno uporabo elektronske izmenjave podatkov, bodo stornirana.

Podjetje Impuls, Domžale, d.o.o. lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

 

ELEKTRONSKA POŠTA

Uporabnik z registracijo soglaša, da lahko upravitelj pri komunikaciji uporablja elektronsko pošto, pri čemer ta vključuje najmanj posredovanje naslednje e-pošte:

 •          Potrdilo, da se je uporabnik uspešno registriral v spletno trgovino.
 •          Potrdilo, da je naročilo v teku.
 •          Potrdilo, da je naročilo odpremljeno.
 •          Potrdilo o preklicanem naročilu.
 •          Potrdilo o zahtevku za vračilo denarja.
 •          Obvestilo, da izdelka ni na zalogi.
 •          Obvestilo, da čakamo na bančno nakazilo.
 •          Potrdilo o prejetem plačilu.
 •          Povzetek naročila s podatki.

 

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine in tehnologije so last podjetja Impuls, Domžale, d.o.o.. Med avtorska dela sodijo predvsem grafični elementi, slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja Impuls, Domžale, d.o.o. je prepovedano.

DOVOLJENJE ZA UPORABO

Uporabniki lahko vsebine in storitve uporabljajo skladno z zgoraj navedenimi pogoji. Za druge oblike uporabe vsebin je potreben predhoden dogovor z upraviteljem.

Pri tem je izrecno prepovedano:

 • kraja ali kopiranje baze podatkov delno ali v celoti,
 • vsako kopiranje, distribuiranje, spreminjanje vsebin ali njihovo razširjanje na kakršenkoli drug način,
 • spreminjanje ter vključevanje spletne strani v drugo spletno stran, prodaja ali nadgradnja dela ali spletne strani v celoti,
 • posnemanje in izvajanje dejavnosti, ki bi škodovale ugledu, delovanju in/ali uporabi spletne strani in/ali upravitelja,
 • uporaba avtomatskih poizvedb oziroma uporaba avtomatiziranih sredstev (kot so žetveni programi, roboti, pajki ali strgala), ki avtomatsko pridobivajo podatke s spletne strani ali na drugačen način avtomatsko posegajo ali komunicirajo s spletno stranjo, razen za spletne iskalnike Najdi.si, Google, Yahoo in Bing,
 • uporaba računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitve ter njegovi programski in strojni opremi
 • ter uporaba storitve, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom.